Door zwaar weer

Het onweert en dondert op de Pleisterplaats. De kippen met Franse namen zijn doorregent, alles is net wat grauwer. De engel in de tuin ontvangt dapper de lading regen die op haar neerdaalt.

Incasseren lijkt ze te denken, terwijl ze fier blijft staan en de tuin beschermt. Ze heeft geen keuze, dit is nu eenmaal haar plek en rol en deze draagt ze trots, regen of niet.

Ik vraag me af of ze die statigheid uitstraalt omdat ze beseft en omarmt dat dit er gewoon bij hoort. Soms laat de natuur zich gelden en kun je het enkel over je heen laten komen.

Zo ook met alle bewegingen, onstuimigheid en dansen met verandering in het opzetten van een sociale onderneming, een dynamisch werkveld of binnen (soms gedwongen) zorginnovatie. Soms is het leuk, soms dondert het en komt het met bakken uit de hemel.

Het is fijn om dan in een vacuüm van Zijn te schuilen. Genieten van het geluid van de stilte tussen de buien door en gedragen worden door het gevoel dat alles goed is. Vanuit de Pleisterplaats zo het bos in lopen of veilig dichtbij in de tuin genaamd Frankrijk neerstrijken.

Lekker in je eigen bubbel herstellen, verdiepen en/of creëren of gebruik maken van warme, geaarde sparringpartners.

Zorgen voor innovatie in de zorg, onderwijs, andere maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen begint bij zorgen voor jezelf. Zeker in zwaar weer of uitdagende tijden. Terug keren naar je eigen veerkracht en vindingrijkheid zorgt dat je weer met moed, passie en plezier in je werkveld staat.

De Pleisterplaats en Saol bieden je graag aarde om je eigen draagkracht, statigheid en helderheid te vinden zodat je niet in overleven schiet en blijft maar stevig in Zielsgedreven, Zorginnovatie vanuit Zijn kan blijven.

Die engel, die staat op een paar meter van je kamer en biedt met liefde haar bescherming in roerige tijden.

Heb je ontspanning en een holistisch aanpak nodig om dieper in rust te zakken of ga je liever praktisch en zakelijk aan de slag om door de stormen heen te komen met een solide fundament? Beide is mogelijk. Wij vanuit Saol geloven dat het allemaal belangrijk is om op je eigen pad te blijven. Daarom stemmen we van te voren met jou af waar je behoefte ligt, naar dat je ‘gewoon wil Zijn’

Zo stap jij met vertrouwen weer je dagelijkse realiteit in, welk weertype het ook is op dat moment.

Plan een afspraak