De brug van onmisbaar in je bedrijf naar gedragen door een beweging.

met de ontzorging van senioren in interne en externe communicatie, veranderprocessen en (her)positionering.

Jouw inhoud overdragen zodat je minder nodig bent.

Expertise van zakelijke partners die je ontzorgt.

Van afstand trots zijn, genieten van je onderneming en je vrijheid.

Heb je een prachtig bedrijf en ben jij nog steeds degene die de visie iedere dag moet vasthouden, uitvoeren, uitdragen en overbrengen?

Jij verdient een bedrijf dat je in vertrouwen los kan laten zodat je met trots kan genieten en nieuwe avonturen aan kan gaan.

Neem de eerste stap.
SAOL ondersteunt je bij de rest.

Vraag: Ik heb een goed lopend bedrijf en wil het omzetten in een beweging die als vanzelf klanten, samenwerkingen en werknemers aantrekt.

‘Ik ben de belangrijkste spil in mijn bedrijf en wil vrij zijn om mijn gedachtegoed uit te dragen voorbij de grenzen van mijn bedrijf. Hoe maak ik mezelf vrij?’

Het proces? Samen de behoefte in kaart brengen. Wat is de grootste droom van de directie. Van daaruit een plan ontwikkelen van het einddoel naar het startpunt. Zorgen voor financiering indien nodig. Aan de slag.

Hoe werkt het? Dat is afhankelijk van de grootte van je vraag. We doen een scan van een dagdeel om de lijn van je proces uit te zetten. Daarna is er de optie om met een dieptescan te kijken wat er nodig is om je hele organisatie mee te nemen. Hiermee leggen we de dynamieken en behoeften bloot. Beide scans bieden je een plan. Jij kiest of je het plan zelf uitvoert, samen met ons uitvoert of dat je wil dat wij dat leiderschap nemen (interim management).  

"Wij zijn niet verliefd op het resultaat maar op de weg. Wij zijn gespecialiseerd in grote visies en trajecten.

We hebben een breed team met een grote diversiteit aan expertise. Daarnaast werken we vanuit alle lagen van je organisatie zodat je iedereen meeneemt in de verandering."

Waar kunnen wij je praktisch bij ondersteunen?

Klik op de rode kopjes voor meer informatie.

Jou ontzorgen

Jij hebt het druk. Wij komen aansluiten bij waar jij nu bent zodat je kan bouwen naar waar je wil zijn. Dat betekent dat we, indien gewenst, op jouw locatie en drukke agenda aansluiten. We begrijpen dat je bedrijf veel van je vraagt en kijken steeds in het moment waar wij je kunnen ontzorgen. Daarnaast scheppen we de veiligheid dat alles wat dit proces met jou doet er mag zijn. Dit blijft tussen jou en onze sparringpartners tenzij jij kiest dat je met je team wil communiceren. Ook daarbij kunnen we je ondersteunen.

Samen vaste momenten prikken om het proces te bewaken. Aan ons kunnen loslaten wanneer we de juist mensen invliegen.

Een helder plan

Samen in kaart brengen waar jouw hoop en dromen liggen en een plan ontwikkelen. Heldere afspraken waar je op kan bouwen.

Een stappenplan en een tijdlijn opzetten dat we samen bewaken. Een fundament waar je op kan rusten met de flexibiliteit om bij te sturen als de praktijk weerbarstiger is.

Je hele bedrijf mee

Verandering werkt als je alle meewerkende schakels meeneemt. We beginnen bij jouw verlangen en visie of dat van je directie. Van daaruit leggen we de connectie met je organisatie. Voor ons is een onafhankelijk en helder beeld van je organisatie belangrijk zodat we de behoeften en belangen scherp hebben.

Een snelle scan of dieptescan van je bedrijf. Vervolgens maandelijks een afspraak tot evaluatie om het veranderproces samen steeds weer stroomlijnen.

Iedereen op de juiste positie

Jij wil iedereen op de juiste pek zodat je in vertrouwen los kan laten. In de praktijk gaat dat vaak niet vanzelf. Gedoe in de groep gaat vaak over het steggelen over positie. Het vastlopen van verandering ontstaat regelmatig door onduidelijkheid van rol en taak. Als jouw mensen op hun eigen plek mogen staan en daar de ruimte krijgen, kun je op die mensen bouwen. Wij ondersteunen bij het vinden van de zielsgedreven missie van je mensen en innemen van de juiste plek.

Door middel van opstellingen zorgen we dat iedereen op de juiste plek staat en zich vrij voelt het leiderschap over de eigen rol te nemen. Hierdoor kan jij met rust loslaten omdat je weet dat het leiderschap in de organisatie geborgd en gedragen is.

Begeleiding van je team

Iedereen op de juiste positie is waar het start. Daadwerkelijke doorstroming borg je met aandacht voor iedere persoonlijke positie.

Iedereen in jouw team heeft een eigen proces in jouw verandering. Om te zorgen dat dit veranderproces kan stromen hebben wij oog voor de groep én het individu. Wij bewaken samen het overzicht en overleggen met jou wie het gesprek aan gaat als we merken dat iemand niet mee kan. We kunnen jouw sparringpartner zijn, de gesprekken samen doen of de gesprekken voor je doen.

Communicatie en trainingen

Jij voelt je nu nog onmisbaar omdat jij jouw gedachtegoed het beste begrijpt en kan uitdragen. Dat betekent dat het belangrijk is dat wat er in jouw hoofd, hart en belichaming speelt goed overgedragen kan worden. Wij kunnen je ondersteunen jouw kennis en kunde om te zetten in simpele communicatie die de mensen om je heen helpt jouw gedachtengoed te begrijpen.

Het is mooi als mensen jouw gedachtengoed begrijpen. Om echt los te laten heb je nodig dat mensen het zelf ook in de praktijk kunnen brengen. Samen kunnen we trainingen ontwikkelen en gaan we die draaien met jouw team. Zo schep je een team dat jouw gedachtengoed draagt en ook volgende mensen erin kunnen trainen.

Kom je aan tafel?Levenscentrum Saol geeft je solide ruggesteun in grote leiderschaps- en veranderprocessen.

Verbinden, plezier maken, zakelijk sparren, een lach en een traan. Professionele begeleiding en gedragenheid door warme, betrokken expertise in verandering. Met moed in je nieuwe positie stappen. Succes vieren met een diner.

Staan.

Waar starten we mee?

In één dagdeel op maat samen de basis leggen voor ons gezamelijke traject.

Kennismaking tussen jou, je directie/bestuur en ons team. De visie scherp stellen, eerste scan betreft posities en behoefte. Samen een goed plan uitstippelen waar we direct mee aan de slag kunnen.

€2500,-

Laten we starten met een kop koffie.

Gewoon even kennismaken? Helemaal prima, laten we de tijd nemen om elkaar te leren kennen. Wil jij meteen aan de slag? Dan leggen we samen de basis voor ons dagdeel op maat. We stemmen op je vraag af en zorgen dat de juiste teamleden aanwezig zijn tijdens onze vliegende start.

Maak direct een afspraak

Veelgestelde vragen.

Jij kan op ons en je kan op mij, Margot Peters, rekenen. Ik werk met mensen die senioren zijn in het voelen en aangeven van grenzen en wensen. Dat betekent dat ik weet waar we staan, welke opdrachten we wel en niet kunnen dragen en aannemen.

Daarnaast zit er veel overlap in wat mensen binnen Saol doen. Als één iemand uitvalt kan een ander het overnemen. Kan niemand garant staan, kan ik dat omdat ik iedere schakel en iedere taak van ‘mijn bedrijf’ ken. Ik weet wanneer ik iets zelf kan en wanneer ik een ander in te vliegen heb. Als ik iets niet kan leveren ben ik altijd helder in mijn communicatie. Jij weet waar je staat en wat je kan verwachten.

Wat wel goed is om je te beseffen; jij kiest om zaken te doen met een bedrijf als ons. Dat betekent dat je ook kiest om het risico te nemen dat ik eens met je in gesprek moet en iets meer tijd nodig heb. Tot nu toe is het nog niet voorgekomen maar dit, dit is wel het risico van het vak als je kiest om zaken te doen met een bedrijf met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Binnen Saol geloven we in overvloed. Dat maakt dat we altijd meedenken in betaalplannen, subsidies en fondsen indien gewenst. Geef tijdens ons kennismakingsproces aan als je wilt dat wij ons denken in overvloed voor jou/jullie inzetten.

Bekijk gerust alle mogelijkheden in onze Cirkel van Saol.