Ons verhaal

Wij zijn Marco en Margot.

Samen dromen wij van een plek waar je tot rust kan komen. Waar je een weekend, een week of een maand kan verblijven. Opladen, afstemmen, je energie weer laten stromen.

Tijdens het volgen van deze droom ontdekken we dat er niet ‘één plek’ voor ons is. Er komen meerdere plekken op ons pad. Gaande weg ontstaat een netwerk van mooie plekken die samen een liefdevol dragend veld voor en door zorg, onderwijs en sociale ondernemingen vormen. Dichter bij de kern van wat we wilden dan we eerst konden overzien.

Waarom droomden wij van deze plek?

Vanuit een verlangen naar een ‘gewoon’ leven werden we vrij ruw wakker geschut om bewust te gaan leven. Geboren worden, opgroeien, naar school gaan, werken, trouwen, kinderen krijgen, (werk)leven en dan met pensioen om nog te genieten van je kleinkinderen. Het pad liep anders.

Ik, Margot kwam mezelf tegen op de weg naar de vervulling van onze kinderwens. Ik had tot dat moment geen andere vervulling gezien dan moederschap. Dat verlangen zat diep. De weg naar een kindje leidde me naar bewustzijn van een eetprobleem, PCOS en trauma. Dit proces leerde me de kracht van het zelfhelend vermogen van mijn lijf. Door mijn eigen weg veranderde mijn pad als maatschappelijk werker, zorg en hulpverlener. De wens om holistische zorg te verlenen ontstond. Gaande weg kwam ik er achter dat ik in plaats van zorgontvangers steeds meer zorg en onderwijsverleners ging ontvangen. Zorgen voor de zorg en onderwijs doen we samen. Hierdoor groeide de wens juist deze werkvelden te willen verreiken en dragen.

Bij Marco kwam het moment van bewust worden moment toen hij geconfronteerd werd met een verdriet van gemis van oprechte verbinding met mensen. Een gevoel van erbij horen op een manier die niet ten koste is van jezelf. Hiermee begon een reis van verwerking en een opnieuw ontdekken van de verbinding met jezelf en daarmee de verbinding met anderen. Een reis die leidde naar uit het arbeidsproces raken en geheel nieuwe wegen ontdekken. Hieruit ontstond de wens om een sociaal bedrijf te Zijn.

In de zoektocht naar onszelf kwamen we elkaar, het dagelijks leven en de maatschappij waarin we leven tegen. Het was een hobbelige weg, zowel in werk, huwelijk en in onszelf. Jezelf en je omgeving steeds weer bevrijden uit stigma’s en belemmeringen en steeds dieper vertrouwen op je eigen weten en weg.

Op die weg hebben we genoten van de ruimte die we elkaar gunden en samen namen. Regelmatig weekenden samen of alleen weg om de antwoorden te vinden die in het hectische dagelijks leven soms nauwelijks hoorbaar zijn.

Heerlijk, ergens in een chalet of b&b. Jezelf healing en liefdevolle sparringpartners gunnen die aan kunnen sluiten én je goed alleen kunnen laten. Die je een stap verder helpen. Niet door je te vertellen wat je moet doen maar door bij je aan te sluiten en jou te helpen de antwoorden in jezelf te vinden. Hulp bij verwerking zoeken waar je dat nodig hebt. Spelen met afstand en nabijheid zodat je elkaar los kan laten en daardoor niet verliest.

Deze reis samen heeft ons diep verankert in onszelf én diep verbonden met elkaar. Samen vonden we een weg van verbinding in vrijheid. Twee zielen die hun eigen pad mogen lopen en laten ontvouwen én kiezen om een gezamenlijk leven vorm te geven.

 Met Levenscentrum Saol willen we mensen de basis bieden die we onszelf en elkaar gegund hebben. 

Omdat wij vele kanten van de zorg hebben ontdekt als zowel kind als partner van zorgontvanger, zorgverlener, iemand die beschut werk nodig had, client in de geestelijke gezondheidszorg en patient in de fysieke gezondheidszorg hebben we veel liefde voor de zorg. Wel geloven wij in een holistische visie van zorg, juist door onze eigen ervaring.

Voor ons is het dan ook heel natuurlijk dat deze plekken die we verbinden draagvlak bieden voor mensen uit zorg, onderwijs en sociale ondernemingen die dapper pionier zijn voor die ‘nieuwe’ holistische zorg.

Wij dromen daarnaast zeker nog van een eigen plek en vertrouwen op het leven dat het komt wanneer het komt.

Samen zijn wij Saol.

In de zoektocht naar de juiste basis om Levenscentrum Saol op te zetten liep ik, Margot, door verschillende netwerkkringen. Op verschillende plekken vond ik mooie mensen met een fijne nabijheid. Deze mensen heb ik uitgenodigd om mee te reizen, mee te helpen en mee te dromen. Deze mensen lopen veelal een aantal jaar mee op het pad van verwezenlijking van het Levenscentrum. Met heel veel liefde en dankbaarheid stel ik je voor aan ons team, de mensen die onze droom mede mogelijk maken. 

Ieder kijkt op zijn of haar manier en vanuit de eigen professie en levenservaring mee. Wij zijn een collectief van (neuro)diverse mensen die samen de wereld creëren die we willen zien en ervaren. Inclusief, warm en vol ruimte om jezelf te Zijn. 

Zoals bij ieder avontuur lopen zijn er mensen in een hoofdrol en mensen die op een afstand meelopen. Ons liefdevolle netwerk van vrienden en familie geeft ons de kans om de stappen te zetten die nodig zijn voor het opzetten van dit Levenscentrum.

Met ons samenwerken?

Sinds we open communiceren over onze droom komen er regelmatig coaches, ondernemers, healers, zijns-werkers en hulpverleners op ons pad. Mensen die enthousiast zijn en met ons samen willen werken. Super mooi en gaaf!

Wij werken met een uniek concept en dat maakt dat we graag willen dat je eerst kennis met ons komt maken. Stap eerst zelf in een driedaagse of een verblijf op maat. Kom voelen wie we zijn, wat we met je doen en of we daadwerkelijk bij je passen.

Voor ons is dat net zo belangrijk. Wij ontdekken graag wie jij bent, hoe je in relatie tot jezelf bent, hoe je beweegt in onze energie en of het je happy maakt.

Wij geloven dat een goeie relatie begint met flirten. Flirt met ons idee, laat ons kennis met jou maken. Laten we ‘daten’ in ons aanbod en als je echt het gevoel hebt ‘Ja! Dit past bij me’ staan we met liefde en enthousiasme open om een samenwerking te onderzoeken.