Een nieuw avontuur

Het is juli vorig jaar als mijn man en ik eindelijk in staat zijn ons eigen chalet te kopen. We noemen het nu met liefde, het founder chalet. Een stap in vertrouwen en een investering in een droom.

Eindelijk, omdat we al vier jaar weten dat we dit willen, al drie jaar rondkijken en inmiddels anderhalf jaar in chalets hebben verbleven in de omgeving.

Dat je weet wat je wil en bereid bent er voor te gaan, betekent niet altijd dat je droom dan ook direct uit komt. Eerlijk, de voorpret is het gaan al meer dan de waard.

Wij dromen in die tijd ook al een tijd van een Levenscentrum. Het heeft, als we het chalet kopen, al diverse versies gehad. We hebben rondgekeken in de regio, gedacht aan huren, een stukje gelopen met een investeerder en zijn op dat moment beland in samenwerken met retraitecentra.

In de tijd van kopen en huren, hebben we gesproken over samenwerkingen met zorginstellingen die plekken zouden kunnen huren/ ‘inkopen’. Het moment dat we dit chalet tegen komen komt bij het gesprek met de verkoper ter sprake dat we niet direct gebruik kunnen maken van het chalet.

Het is de eerste maanden nog verhuurt aan een zorginstelling. Als wij gaan kijken zit er een man van zijn oude dag te genieten. We worden warm ontvangen, het meisje (dat schijn ik te zijn) mag wel een snoepje uit de kast pakken hoor, en we mogen ook wel blijven, gezellig.

Voor ons is dit een bijzonder teken. Het is precies in lijn met wie wij zijn en wat wij willen. Met liefde (en enigzins ongeduld) wachten we dan ook tot de oude man weer terug kan naar zijn appartement, samen met alle andere ouderen die een tijdelijk plekje hebben op het park.

In november kunnen wij zelf terecht op ons plekje. Het is inmiddels geschilderd, heeft een nieuwe vloer en een moderne inrichting. Die strakke, moderne inrichting verrijken we direct met een spirituele touch zodat we ons er thuis voelen.

We plaatsen door de afgelopen maanden een zonnewijzer, een fijne buitenhaard, drinkschalen voor de vogels en een bak met kruiden in de tuin. Dit is een plek om de tijd te vergeten, te genieten van vuur en natuur en bewust te eten.

Dan, april, zijn we klaar voor de volgende stap. De verhuur. Klaar voor de volgende stappen in het Levenscentrum.

Zelf zullen we die momenten dat een ander kan genieten verblijven in Kijkduin, Friesland en Drenthe. Deels zorg gerelateerd, deels vakantie. In september gaan we voor Saol naar een camping in Frankrijk, gerund door een oude zorgcollega, die daar graag een basis wil bieden voor mensen uit zorg en onderwijs vanuit de Cirkel van Levenscentrum Saol.

Dat betekent een nieuw avontuur voor het Founders chalet, het mag af en toe mensen uit zorg, onderwijs en sociale ondernemingen een warme basis van rust gaan bieden.

Plan een afspraak