Creëren doe je samen

Samen lopen we door de momenteel sterk veranderende tuin van de Pleisterplaats. We sparren over wat, waar ontwikkelt zal worden. Hoewel het heel duidelijk is wie hier de ontwikkelingen leidt en structureert geniet ik er iedere keer weer van hoe dat gaat.

Zowel degene in het bed en rolstoel, de zorgverlener en de mannen die het terrein onderhouden worden uitgenodigd mee te denken. Op die manier wordt deze plek steeds meer iets van ons samen. Ja, er is één iemand deze plek bewoond, één iemand die bestuurt en daarnaast ontwikkelen we het samen vanuit de liefde voor het gedachtegoed, de plaats en degene(n) voor wie deze plek is.

Het doet me denken aan Levenscentrum Saol. Ja er zijn twee ‘ouders van het gedachtegoed’, één iemand die de verantwoordelijkheid neemt voor het gehele overzicht en proces. Daarnaast is er een krachtig kernteam dat creëert, meedenkt, bouwt, draagt en verscherpt. Dan is er een groeiende cirkel van Saol waar we mee werken waardoor onze mooie olievlek groeit.

Samen creëer en bepaal je het geheel en iedere betrokken persoon maakt je rijker en bepaald met zijn of haar talenten mee in de koers. Simpelweg door zichzelf te zijn.

Zo heeft de samenwerking tussen Saol en de Pleisterplaats invloed op ons beide. Het maakt ons beide rijker en sterker. Deze kracht en verbinding die zich ontmoet in zielsgedreven zorginnovatie vanuit zijn delen we beide graag met de klanten van Saol.

Zorgen voor innovatie in de zorg, onderwijs, andere maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen begint bij zorgen voor jezelf. Het begint bij de verbinding met jezelf waaruit je deze krachtige verbindingen met elkaar kan leggen. Dan sta je samen met moed, passie en plezier in dit prachtige werkveld.

Plan een afspraak