De kippen en Zijn show

De kippen en Zijn show. Daar zitten we in de tuin; observatieteam kip, twee persoon sterk. Ik op mijn stoel en mijn partner in crime in het bed dat door de tuin gereden is.

Er zijn 7 jonge nieuwe kippen en 7 ‘oude garde’ kippen én meneer de Haan. We volgen het integratieproces, het is dag 5. Iedere ontwikkeling wordt waargenomen. Het verstoten bij het eten, meneer de Haan die bij dag 5 steeds iets coulanter schijnt te worden, de ruimte die de nieuwe dappere kippen steeds iets meer in durven nemen.

Ik ben hier om 9.00 uur aangeschoven. Ik ben er af en toe tussenuit geknepen om de kat te knuffelen, thee of koffie te verzorgen en een maaltijd te bereiden. Na mijn uitstapjes zakte ik steeds weer trouw op mijn stoel naast het bed voor deze observatiedienst. Met ieder uur zakken we dieper in Zijn. Luisteren we naar het geluid van de stilte. Niets meer of minder dan Zijn en observeren. Af en toe wisselen we wat woorden, als ze opkomen.

Het is bijzonder hoe hier op de Pleisterplaat een vacuüm van Zijn is waar je als vanzelf in zakt. Je bent in Nederland maar de energie is zo anders dat we het hier speels Frankrijk noemen. Alle kippen hebben dan ook Franse namen.

Om 17.30 uur gaan de kippen op stok en rij ik het bed naar binnen. Er is enkel nog wat geouwehoer en een lach over. Ja en een gevoel van verbinding met onszelf, de kippen, de natuur en elkaar. Het voelt voldaan.

Vanuit je hoofd lijkt Zijn soms zo lastig en ingewikkeld om te bereiken. Ik zie klanten vaak worstelen. Dan zou ik ze het liefste uitnodigen voor de kippenshow.

Hoe gaaf is het dat dat nu kan want ik kreeg twee slaapkamers van de Pleisterplaats tot mijn beschikking voor het Zijn, Zielsgedreven en Zorginnovatie deel van Levenscentrum Saol.

Dat betekent dat we onze klanten nu een weekend kunnen bieden in de energie van deze plek. Je eigen intentie, je eigen kamer, je eigen contemplatie. Vanuit deze ruimte schuiven warme, geaarde sparringpartners bij jouw vragen rondom jouw sociale onderneming en/of zorginnovatie aan. Er is één iemand tijdens het weekend aanwezig om voor de maaltijden te zorgen en aanwezig te zijn als je wilt sparren. Anderen, zoals een strateeg, iemand die met je spart over vastgoed, communicatie of een andere zakelijke vraag, kan telefonisch of live voor je ingevlogen worden.

Zorgen voor innovatie in de zorg, onderwijs, andere maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen begint bij zorgen voor jezelf. Daaruit deel je weer met nieuwe moed, passie en plezier.

Plan een afspraak