Margot Peters

Founder, connector, concept/projectontwikkelaar

Wie ben ik binnen Levenscentrum Saol?

Ik ben Margot Peters, 40 jaar, te vinden op de Veluwe met mijn man en hond. Ik wandel graag in de bossen tussen Beekbergen en Loenen. Met hart en ziel ben ik co-founder, connectorconcept- en projectontwikkelaar in Levenscentrum Saol.

Saol is voor mij de plek waar we samen dromen tot werkelijkheid brengen. Mijn hart ligt in projecten die een relatie hebben met zorg en onderwijs met impact die meerdere lagen van de samenleving en organisaties verbinden.

Als we samen durven dromen voorbij de mogelijkheden die we zien creëren we een nieuwe realiteit.

Saol - 2024 Margot 1 -3

Wat doe ik bij Levenscentrum Saol?

In Saol zou je me kwartiermaker en project- en teamleider kunnen noemen. Eerder lag de volledig taak van het leiden van een start-up bij mij. Daarna schakelde ik naar aanwezigheid op afstand. Mijn taak ligt nu vooral naar buiten. Ik breng Saol de wereld in.

Ik werk met bestuurders, leidinggevenden, directeuren en eigenaren met sociaal gedreven ambities.  Ik ben graag aanwezig bij de persoonlijke en zakelijke vraagstukken. Mijn kracht is dat ik makkelijk en snel schakel tussen alle facetten die meespelen. Van persoonlijk tot zakelijk, van heel praktisch tot emotionele beslissingen. Ik beweeg tussen alle lagen van de organisatie.

Ik ken het Saol netwerk als geen ander. Dat maakt mij ook de matchmaker tussen opdracht en onze mooie Cirkel van Saol.

Ik spreek op de avonden van Levenscentrum Saol;  16 mei 2024 spreek ik over Ondernemen als ‘een Margot’, co-founder van Saol' in Station Royaal.

Voor jouw organisatie kan je me op de volgende manier in zetten.

Quickscan; in twee a drie uren een praktische, energetische en zakelijke scan van jouw initiatief/stichting/bedrijf. De huidige situatie scherp, pijnpunten helder, de kansen in beeld, het pad dat nodig is uitgestippeld. In deze scan luister ik op alle lagen naar jouw verhaal, koppel in mijn kennis en kunde en kan jij daardoor meerdere stappen vooruit. Mijn expertise ligt op mogelijkheden creëren met wat er al is en creatief kijken naar wat je in beweging kan zetten. Hierdoor ervaar je direct stroming waar je eerder wellicht vast zat. Jij ontvangt na een week een plan op een a4 in de samenvatting van deze scan en de volgende stappen staan.

Deepscan; niet alle antwoorden en mogelijkheden liggen aan de oppervlakte. Wil jij een nieuwe visie starten of integreren of wil je een beweging teweeg brengen in je organisatie? Loop je tegen weerstand op en zoek je naar de mogelijkheden om alle lagen op een leuke, speelse manier mee te nemen?  Met liefde loop ik een tijd door jouw organisatie. Ik maak kennis met alle lagen, heb contact, vraag en loop mee. Hoe werkt het bij jullie? Daarbij neem ik jouw opdracht en verlangen mee. In deze dieptescan breng ik de uitdagingen, behoeften en belangen in kaart. Daarna doe ik je een voorstel tot een project/initiatief dat het doel behaald. Daarbij kan ik tevens een subsidie- of fondsaanvraag meenemen en voorbereiden.

Plan op maat DIY; jij hebt een quickscan of een deep scan gehad ontvangt nu mijn plan. Jij voert het vervolgens zelf uit in je organisatie.

Plan op maat, samen doen; ik heb een prachtig plan voor je gemaakt. Je gaat het plan nu toch niet op de plank leggen omdat je dit niet zelf wil implementeren?  Kies voor het Samen Doen en ik loop iedere stap met je mee. Samen zetten we het veranderplan in werking en bewaken we het proces op iedere laag. We zetten de juiste mensen op de juiste plekken in. Als je wil kan ik het team van Saol invliegen voor het veranderproces. Samen met jouw organisatie/initiatief bereiken we met plezier het resultaat.

Plan op maar, uitbesteden; ik heb een prachtig plan voor je gemaakt. Jij hebt geen enkele interesse dit plan te leiden en te integreren in je organisatie. 'Doe jij het maar Margot.' Dan zet ik het veranderplan in werking en bewaken ik het proces op iedere laag. Ik zet de juiste mensen op de juiste plekken in. Als je wil kan ik het team van Saol invliegen.. Samen met jouw organisatie/initiatief bereik ik met plezier het resultaat. Jij bent wel de verantwoordelijke voor je personeel en bent mijn sparringpartner. Je bent er als ik dat nodig heb en faciliteert me zodat we samen de voortgang waarborgen.

Levenscentrum Saol werkt vanuit Zijn, wat is mijn visie op Zijn?

Zijn is volgens mij bij jezelf zijn en durven voelen en ervaren in het moment. Aanwezig kunnen zijn bij wat er is en daaruit kunnen en durven bewegen. Jezelf kunnen en mogen uiten. Kunnen en mogen spelen vanuit de impulsen die je van binnen voelt.  Zijn is volgens mij zowel een staat van Zijn als de ontdekking van jezelf.  Steeds weer verdieping in aanwezig kunnen zijn bij jezelf en van daaruit je verbinding met de buitenwereld.

Wat betekent dat voor de manier waarop ik werk?

Ik denk snel maar ik neem graag de tijd om écht aanwezig te Zijn. De rust te nemen. Ik werk vanuit het moment, de mens waarmee ik werk en de energie die ik waarneem. Dat kan enkel vanuit die geaarde aanwezigheid. Met behulp van afstemming breng ik je met rust en gemak bij je eigen antwoorden. Hoe zit je nu in je vel? Wat speelt er nu? Wat heb je nu nodig? Ookal denken mensen vaak ‘ik weet het niet’ zit alle wijsheid in jezelf en het moment. Met liefdevolle aanwezigheid en scherpe vragen krijgen we jouw antwoorden helder. Dit is waarom ik de matchmaker van Saol ben. Vanuit Zijn en in contact zijn voelen we samen wat nodig is voor jou en kunnen we de juiste mensen invliegen.

Een beetje zweverig en toch ook niet.

Ik geloof dat jij je realiteit verandert als jij je gedachten, energie en gevoel over onderwerpen verandert. Zowel persoonlijk als in een organisatie. Alles begint met bezieling en de energie die je in iets steekt. Daarom is het, naast dat je met je hoofd en hart naar zaken kijkt, belangrijk energetisch te kijken. Dat is waarom ik het belangrijk vind dat Saol een groeiend holistisch aanbod heeft dat op alle lagen mee kan kijken.

Mensen schijnen dat, in eerste instantie, zweverig te vinden. Energie is ontastbaar en daardoor 'luchtledig' voor velen. Er is echter niets aardser dan de sfeer die je samen schept, de belichaming van je boodschap en het gedachtegoed dat je neerzet. Het maakt niet uit of dat nu in je gezin, je organisatie, je persoonlijke of je zakelijke leven is.

De ervaring leert dat mensen na aanbod van Saol aangeven dat ze meer met de voeten op de aarde (en werkvloer) staan dan ooit. Dat is de geheime kracht van onze mix van zakelijke en holistische sparringpartners.

Tenslotte; je kunt me ook treffen in één van mijn gekke uitspattingen; zullen we een picknick voor mannen organiseren? Hoe zou het zijn als we deze groep vrouwen meenemen naar Frankrijk? Is het een idee om...

Zo nu en dan heb ik een creatief idee en geef ik mezelf de toestemming die uitspatting uit te leven in Saol. Dus wie weet tref je me zomaar spontaan in een nieuw concept.

Plan een afspraak

Bekijk ook...