Margot Peters

Founder, connector, concept/projectontwikkelaar

Wie ben ik binnen Levenscentrum Saol?

Ik ben Margot Peters, 40 jaar, te vinden op de Veluwe met mijn man en hond. Ik wandel graag in de bossen tussen Beekbergen en Loenen, ben groot fan van sociaal ondernemerschap en geniet van de mooie mensen om me heen. Met hart en ziel ben ik co-founder, connectorconcept- en projectontwikkelaar in Levenscentrum Saol.

Saol is voor mij de plek waar we samen dromen, dromen omzetten in concepten, concepten in projecten en projecten in werkelijkheid. Mijn hart ligt in projecten die een relatie hebben met duurzame gezonde zorg en meerdere lagen van de samenleving en organisaties verbinden.

Mijn achtergrond ligt bij in (holistische) zorg. Dat vindt zijn rede in de vele verhalen die ik zelf in zorg heb meegemaakt. Van client met een eigen psychisch en lichamelijk herstelproces, de vrouw zijn van iemand met een herstelproces, tot ervaring met trainen van team, met burn-out als zorgverlener en teams waarin de ene collega na de andere weg viel tot als sociaal ondernemer.

Uit al die ervaringen en belevingen met het zorgwerkveld is een diep verlangen ontstaan om een dragend veld te creëren dat alle mooie mensen in de zorg, van bestuurder tot degene op de werkvloer de ruimte geeft gezond en duurzaam te werken.

Saol - 2024 Margot 1 -3

Wat doe ik bij Levenscentrum Saol?

Mijn taak in het Levenscentrum werkt twee kanten op. Aan de ene kant ben ik de concept/project ontwikkelaar en connector in en voor Saol. Ik ben in contact met veel mensen en locaties, leg de verbindingen en ontwerp aanbod. Je zou me kwartiermaker en projectleider kunnen noemen. Ik ken het netwerk als geen ander en zorg dat er onderling sterke connecties ontstaan. Dat maakt mij ook de matchmaker tussen opdracht en onze mooie Cirkel van Saol.

Aan de andere kant ondersteun ik mensen bij het ontwikkelen en neerzetten van hun eigen project. Momenteel werk ik voornamelijk met bestuurders, leidinggevenden, directeuren en eigenaren. Ik ben graag aanwezig bij de persoonlijke en zakelijke vraagstukken in de creatie van concepten/projecten rondom zorg/onderwijsinnovatie. Ik geloof daarbij in creëren van een dragend veld dat mensen faciliteert zowel voor zichzelf te zorgen als te creëren.

Mijn kracht is dat ik makkelijk en snel schakel tussen alle facetten die meespelen. Van persoonlijk tot zakelijk, van heel praktisch tot emotionele beslissingen.

Ik spreek op de avonden van Levenscentrum Saol;  19 april 2024 spreek ik over Ondernemen vanuit een missie, visie en beweging in Station Royaal. Een wereld waarin mensen zichzelf kunnen zijn, goed voor zichzelf en elkaar zorgen en vooral veel lol hebben in werk, dat is waar ik van droom. Helaas is dit lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, zeker niet in zorg, onderwijs en sociale ondernemingen. Er is veel werkdruk, mensen lopen met zware processen, er wordt veel vindingrijkheid gevraagd en dat vraagt veel draagkracht. De werkgebieden waar we onze bezieling brengen en vooral onszelf zouden mogen zijn en mogen ontdekken wat dat voor onszelf inhoud, gaan veelal over presteren, geld en productiviteit. Ik vroeg me daarom af ‘hoe zet ik een mooi initiatief neer waarin iedereen kan floreren.’ De chronisch zieke mensen, de neurodiverse mensen, de ondernemers, de coaches, de therapeuten, de leiders, alle betrokken mensen in ons mooie werkveld. Het antwoord dat vond ik in ‘begin een beweging’. Deze avond vertelt ik over mijn weg en de weg van Levenscentrum Saol. Door mijn verhaal te delen wil ik jou prikkelen als jij klaar bent om je eigen beweging te starten of de moed te houden als je er middenin staat en moe bent.

Flow as you go; binnen de processen van onze klanten met grotere vragen en (ambitie tot) grotere bewegingen kan ik met consulten als warme sparringpartner ingevlogen worden bij het bewaken van een organisatietransformatie, het positioneren van een locatie of een (her)positioneringstraject van een nieuw initiatief of beweging. Mijn ervaring is dat ik momenteel vaak gevraagd wordt door mensen die een alternatieve geldstroom willen creëren en positioneren om minder afhankelijk te zijn van de zorggelden die steeds minder worden. Mijn specialisatie zit in het denken in alle mogelijkheden, het vertalen naar de praktijk en het meenemen van alle lagen die betrokken zijn.

Ik ben een belangrijke spil in het koppelproces van vraag en aanbod; ik ben een creatieve vuurvlieg die de vraag snel weet om te zetten in een concept en een beweging in de wereld. Daarnaast koppel ik snel en doeltreffend ons netwerk aan de vraag waardoor we magie creëren. Als jij contact opneemt met Saol is er een grote kans dat ik één van de eersten ben die je tegen komt.

Je vindt me bij de verblijven op maat op de Pleisterplaats; hier ben ik als gastvrouw vanuit rust aanwezig voor een sparringsessie, een kop koffie of thee of een goede wandeling. De mate van mijn betrokkenheid is afhankelijk van de vraag van onze gast. Je kunt al het bovenstaande ook invliegen tijdens je verblijf op maat. Ik maak graag een weekend voor je vrij zodat je echt grote stappen kan maken waardoor je minder druk op je schouders voelt. Daarnaast maak ik graag lol en nodig ik je uit om samen te landen bij de kippen. Laten we je krachtige verblijf ook ontspannen en fijn maken.

Dagdeel start je eigen beweging; in dit dagdeel staan we stil bij jouw grootste visie, plannen en dromen. Wellicht staan we wel stil bij het gemis daar aan. Hoe dan ook, we staan stil bij wie jij wil zijn in de wereld en hoe je dat vorm wil geven. Ik denk razendsnel in mogelijkheden en van droom naar realiteit. In een dagdeel leggen we samen het begin van een plan neer waarop jij rustig kan gaan bouwen.

Dagdeel uit je eigen bullshit, twee op één; loop jij steeds tegen dezelfde onzin aan in je proces? Weet je al lang dat jij jezelf die onzin vertelt maar kom je er maar niet doorheen? Ik ben haarscherp in signaleren en vastpakken van belemmerende overtuigingen. Daarnaast weet ik exact met welke therapeut binnen Saol ik zou moeten samenwerken om jou daadwerkelijk door je obstakel heen te werken. Ik heb weinig oordeel en vind het leuk om jou door de lastige stukken heen te faciliteren. Er is tot nu toe geen vraag geweest die raar was. Als jij maar lekker kan creëren in je leven, bedrijf of organisatie.

Je kunt me ook treffen in één van mijn gekke uitspattingen; zullen we een picknick voor mannen organiseren? Hoe zou het zijn als we deze groep vrouwen meenemen naar Frankrijk? Is het een idee om...

Zo nu en dan heb ik een creatief idee en geef ik mezelf de toestemming die uitspatting uit te leven in Saol. Dus wie weet tref je me zomaar spontaan in een nieuw concept.

Levenscentrum Saol werkt vanuit Zijn, wat is mijn visie op Zijn?

Zijn is volgens mij bij jezelf zijn en durven voelen en ervaren in het moment. Aanwezig kunnen zijn bij wat er is en daaruit kunnen en durven bewegen. Jezelf kunnen en mogen uiten. Kunnen en mogen spelen vanuit de impulsen die je van binnen voelt.  Zijn is volgens mij zowel een staat van Zijn als de ontdekking van jezelf.  Steeds weer verdieping in aanwezig kunnen zijn bij jezelf en van daaruit je verbinding met de buitenwereld.

Wat betekent dat voor de manier waarop ik werk?

Ik denk snel maar ik neem graag de tijd om écht aanwezig te Zijn. De rust te nemen. Ik werk vanuit het moment, de mens waarmee ik werk en de energie die ik waarneem. Dat kan enkel vanuit die geaarde aanwezigheid. Met behulp van afstemming breng ik je met rust en gemak bij je eigen antwoorden. Hoe zit je nu in je vel? Wat speelt er nu? Wat heb je nu nodig? Ookal denken mensen vaak ‘ik weet het niet’ zit alle wijsheid in jezelf en het moment. Met liefdevolle aanwezigheid en scherpe vragen krijgen we jouw antwoorden helder. Dit is waarom ik de matchmaker van Saol ben. Vanuit Zijn en in contact zijn voelen we samen wat nodig is voor jou en kunnen we de juiste mensen invliegen.

Een beetje zweverig en toch ook niet.

Ik geloof dat jij je realiteit verandert als jij je gedachten, energie en gevoel over onderwerpen verandert. Zowel persoonlijk als in een organisatie. Alles begint met bezieling en de energie die je in iets steekt. Daarom is het, naast dat je met je hoofd en hart naar zaken kijkt, belangrijk energetisch te kijken. Dat is waarom ik het belangrijk vind dat Saol een groeiend holistisch aanbod heeft dat op alle lagen mee kan kijken.

Mensen schijnen dat, in eerste instantie, zweverig te vinden. Energie is ontastbaar en daardoor 'luchtledig' voor velen. Er is echter niets aardser dan de sfeer die je samen schept, de belichaming van je boodschap en het gedachtegoed dat je neerzet. Het maakt niet uit of dat nu in je gezin, je organisatie, je persoonlijke of je zakelijke leven is.

De ervaring leert dat mensen na een dagretraite, een 1 op 1 sessie, positionering of een traject aangeven dat ze meer met de voeten op de aarde (en werkvloer) staan dan ooit. Dat is de geheime kracht van Saol.

Een commercieel, sociaal én zorgzaam bedrijf opzetten, waarom?

Ik heb prachtige, talentvolle en warme mensen om me heen. Een deel van deze mensen hebben een chronische ziekte of zien zichzelf als neurodivers. Ze hebben zoals we zeggen, een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik geloof dat je de arbeidsmarkt dichtbij kan brengen als je begrijpt dat onze arbeidsmarkt, ons onderwijs én onze zorg zich mag transformeren. Nieuwe vormen van werken en slim ondernemen zijn daar voor mijn gevoel een belangrijke kern in.

Daarbij hoort de keuze dat wij een winstgevend bedrijf willen zijn dat opgezet is door en draait met deze mensen.

Waarom word ik zo warm van de mensen die komen bij Saol?

Ik zie veel mensen die in een creatieproces vastlopen, toch weer vluchten, verzuipen of verdwalen. Dat vind ik zo zonde want ik werk met mooie, gedreven mensen die alle potentie hebben om vanuit hun hart en passie een mooie bijdrage aan de wereld te zijn. Mensen met veel draagkracht en een sterke innerlijke drive die hen leidt als ze er niet met hun hoofd tussen gaan staan. Ik zie mensen en projecten graag bloeien en daarom zet ik met liefde mijn talenten in om de stroom gaande te houden.

Koop een consult of dagdeel.

Deze kun je inzetten bij de teamleden die deze aanbieden.
Klik voor praktische info op de productnaam.

Dagdeel op maat, 1 op 1

 350

Dagdeel op maat, 2 op 1

 750

Al een van deze producten gekocht? Maak een afspraak >>

Bekijk ook...