Jan en Callista

Eigenaren Belair Le Camping

Wie ben zijn wij binnen Levenscentrum Saol?

Wij zijn Jan Bokma en Callista Schrage en samen runnen wij een kleine Glamping in Frankrijk. In 2021 kampeerden we zelf op deze plek en kregen we te horen dat het te koop stond. Die nacht lagen we op onze rug op de helling op de camping, kijkend naar de sterren en luisterend naar de roep van de uilen. Verder was het stil en sliep iedereen. Het gevoel van (innerlijke) rust en vrede op dat moment was heel bijzonder om te voelen en we besloten ervoor te gaan en deze plek over te nemen. We houden nog steeds evenveel van deze plek, eigenlijk steeds meer naarmate we er steeds meer van onze eigen energie in kunnen stoppen.

Onze drijfveer is redelijk simpel, we willen graag dat iedereen kan genieten van dit gevoel van geborgenheid, rust, ruimte, natuur en fijne energie die deze plek ons geeft. We willen iedereen die er komt een magische ervaring geven.

Een stukje positiviteit brengen voor iedereen die daarvoor open staat.

Saol - 2024 Bel Air Le Camping 17 -3

Wat doen wij binnen Levenscentrum Saol?

Wij bieden een Verblijf op Maat. Wanneer je individueel op onze Glamping gaat verblijven (met je eigen kampeermiddel, of in één van onze compleet ingerichte, zeer ruime tenten), dan zullen we, samen met jou en andere teamleden van Saol van tevoren bespreken wat je precies van ons nodig hebt. Dat kan variëren van helemaal niets, tot intensieve nabijheid en aanwezigheid. Aanwezig op de achtergrond zijn we altijd, overdag hebben we de nodige schoonmaakklussen en vind je ons op de camping. We wonen naast de camping en er is altijd één van ons aanwezig.

We kunnen een wandeling met je maken of gaan mountainbiken in het bos achter de camping. We kunnen naar ons paard, we kunnen kletsen of zwijgen naast het kampvuur, we kunnen samen krachtige en magische plekken in de omgeving, zoals de vervallen abdij 5 km verderop, of naar de tuinen van stilte om te genieten, reflecteren en praten.

Deze gesprekken voeren we met je vanuit een stuk levenservaring. Ook wij hebben periodes gekend waarin alles wat we hadden, vonden en dachten op de kop kwam te staan en waarin we nieuwe wegen moesten zoeken. Callista heeft daarbij ruim 20 jaar in de psychiatrie gewerkt en we vinden eigenlijk niets vreemd in dit wonderlijke leven. Een gesprek van mens tot mens, waarbij we geen oplossingen aandragen voor anderen, maar motivatie van binnenuit aan proberen te raken. Wij kijken en luisteren naar JOU, naar JOUW redenen om bij ons te zijn. Of je reden nu gewoon tot rust komen is, of om helderheid over een bepaald vraagstuk te krijgen, wij bewegen met je mee. Als jij naar huis gaat met meer rust en helderheid en dankbaar terug kijkt op een magische periode waarin een klein beetje (of misschien heel veel) verschoven is in je hoofd en je lijf, waardoor je klaar bent voor vervolgstappen, dan heb je ons ook blij gemaakt!

De retraites die bij ons plaats zullen vinden: Vrouw Zijn Retraite, Retraite voor energetische therapeuten, Man-Zijn Retraite. Je leest hier snel meer over op deze site. Wil je op de hoogte blijven? Vul dan het contactformulier in, dan sturen we je een mailtje als er meer bekent is.

Wat brengt ons bij het levenscentrum en wat drijft ons?

Callista en Margot kennen elkaar vanuit de zorg. Allebei ondernemend en gedreven om een positieve bijdrage in de maatschappij te creëren volgden we elkaars projecten. Marco en Margot kwamen ons bezoeken op onze camping en kwamen er volledig tot rust in de hangmat en jacuzzi. ‘Ik heb mijn man nog nooit zo ontspannen meegemaakt’ waren de woorden van Margot.

Die woorden horen we vaker van gasten en ons hart maakt dan een sprongetje, want dat is precies het gevoel wat wij mensen willen geven.

We spraken over de ontwikkelingen bij het levenscentrum en onze missie met de camping. Bij ons was inmiddels de wens ontstaan om het kamperen ook te kunnen verbinden met een stukje (innerlijke) ‘zorg’ omdat de plek zich daar zo mooi voor leent. Het idee om de camping een plek te laten zijn voor retraites van Saol werd geboren en past precies bij die wens.

Levenscentrum Saol werkt vanuit Zijn, wat is onze visie op Zijn?

Zijn is voor ons alles wat er is, op dat moment. Zijn vinden we iets dynamisch. Wat vandaag is, hoeft er morgen niet te zijn. Je eigen zijn relateert ook met een zijn in je omgeving en met een zijn van de mensen om je heen. De kunst is volgens ons om zo dicht mogelijk bij je eigen zijn te kunnen relateren met je omgeving en het zijn van andere mensen om je heen.

Wat betekent dat voor de manier waarop wij werken?

In alles wat wij bieden zijn wij gewoon aanwezig. Wij wonen op de camping en kunnen daardoor aanschuiven als er iets nodig is. Dat kan actief zijn of met een luisterend oor. Wat wij vooral belangrijk vinden is dat wij samen met onze plek een warme bedding bieden.

Koop een consult of dagdeel.

Deze kun je inzetten bij de teamleden die deze aanbieden.
Klik voor praktische info op de productnaam.

Flow as you go consult

 111

Dagdeel op maat, 1 op 1

 350

Dagdeel op maat, 2 op 1

 750

Al een van deze producten gekocht? Maak een afspraak >>

Bekijk ook...