Klaar voor een nieuw avontuur

De vogels fluiten vrolijk op de Pleisterplaats. Alles maakt zich klaar voor een nieuw en spannend avontuur.

Normaal is dit de plek waar kippen in bomen zitten of rondscharrelen. Waar de bestuurder twee bedrijven aanstuurt. De zorgverlener en de hoofdbewoonster samen 24 uur zorg en leven combineren. In een vacuum van Zijn en het gevoel dat alles goed is ontvouwd zich hier van alles.

Er ontstaan paden die rolstoel en bed toegankelijk zijn. Moestuinen op rolstoelhoogte die bijdragen aan het groeiend zelfvoorzienend zijn. Plannen voor een hottub met tillift omdat het simpelweg niet leuk is als er iemand is die er niet in kan. Genieten doe je samen.

Nu maakt de Pleisterplaats zich klaar voor onbekend bezoek dat een weekend kan komen verblijven vanuit Levenscentrum Saol. Dat is nieuw!

We hebben er zorgvuldig naar toegewerkt. Er zijn gesprekken, in de tuin die we liefdevol Frankrijk noemen, over welke delen van de tuin gedeeld zullen worden. Welke warme, geaarde sparringpartners kunnen op welke manieren ingevlogen worden bij het proces van herstellen, verdiepen en/of creëren van onze gasten vanuit Zijn, zich Zielsgedreven met Zorginnovatie bezig houden.

Er is gezamelijk en individueel nagedacht terwijl er naar de kippen met Franse namen gestaard is. De beste antwoorden komen vanzelf naar je toe terwijl je luistert naar het geluid van de stilte.

Zorgen voor innovatie in de zorg, onderwijs, andere maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen begint bij zorgen voor jezelf. Weten wie je bent en wat je nodig hebt om neer te zetten wat je anderen vanuit moed, passie en plezier wil bieden.

Daarna kun je samen vanuit goede afstemming een fijne beleving bieden.

Er is geoefend met, hoe het is als Margot er wel is maar niet beschikbaar voor de zorg. Ik heb mijn avondeten, gekookt door de bestuurder, op mijn kamer gekregen om de beleving zelf te beleven. Er is gesproken met degene die afhankelijk van bed en rolstoel is hoe het is om het huis te delen en op welke voorwaarden.

De doelgroep, de energie, de teksten, alles is met veel liefdevolle aandacht en zorgvuldigheid gekozen. Innovatie en verandering doe je samen zodat je er samen oprecht klaar voor bent en voor open kan staan.

Ik loop door de tuin, hoor de vogels en zet de laatste puntjes op de i qua afstemming. Alles, inclusief de vogels en kippen, is klaar om dit nieuwe avontuur aan te gaan. Laat die gasten maar komen!

Plan een afspraak