Chaos verbindt

Er zit een grote grijze roofvogel in het kippenverblijf van de Pleisterplaats. De kippen maken een hels kabaal en rennen wild in het rond. Gelukkig is er een dappere zorgverlener die direct in actie komt en de vogel weg jaagt. Geen dooie kippen gelukkig, net op tijd. Wel is er veel angst en paniek. Er liggen witte veren in het rond en chaos heerst.

Even wordt het hart vastgehouden. Wat zal deze crisis doen? De groep van 7 jonge, nieuwe kippen, 7 ‘oude garde’ kippen en meneer de Haan waren pas aan elkaar aan het wennen. Wat zal dit in het proces van groepsbinding te weeg brengen?

Het is bijzonder om, vanuit dit vacuum van Zijn, te observeren wat dit soort processen met een groep doen. Dit kom je net zo goed in het dagelijks leven, met mensen tegen. Zeker als je je bezig houdt het zielsgedreven zorginnovatie vanuit Zijn, het observeren en meebewegen met alle ontwikkelingen.

Gedragen door het gevoel dat het goed is kan je hier op de Pleisterplaats de rust vinden om al die ontwikkelingen een bewegingen even in een ander perspectief te zien. Mede mogelijk gemaakt door de kippen die vertoeven in het deel van de tuin dat we liefdevol Frankrijk noemen.

Jean Claude, Edith Piaf, Marie Antoinette, Dame, Blanche en alle andere kippen met prachtige Franse namen voeren iedere dag weer een interessant show van Zijn op.

Zowel de kippen, de Pleisterplaats als Levenscentrum Saol brengen je graag inzicht en Zijn, terwijl jij je even terugtrekt uit de waan van de dag.

Zorgen voor innovatie in de zorg, onderwijs, andere maatschappelijke initiatieven en sociale ondernemingen begint bij zorgen voor jezelf. Het begint bij de verbinding met jezelf waaruit je met nieuwe helderheid en rust naar huis kan. Dan sta je samen met moed, passie en plezier in dit prachtige werkveld.

Plan een afspraak