Karina Staal

verwondernemer die ruimte schept voor nieuwe verhalen

Wie ben ik binnen Levenscentrum Saol?

Ik ben Karina, woonachtig in een klein dorp in Drenthe, midden in de natuur en op loopafstand van bos en heide. Van een leven vol obstakels, (innerlijke) ‘strijd’ en onrust, zoekend naar wie ik werkelijk was, heb ik hier mijn plek en rust gevonden. De plek waar alle puzzelstukjes de kans kregen op hun plek te vallen. Dit gaf me de ruimte het werk te doen wat ik nu doe.

Binnen Saol ben ik de steller van scherpe vragen om bewustzijn in beweging te brengen. Ik werk met mijn soulcollage kaarten die ik, indien gewenst, op maat maak.

Met mijn werk, ondersteun ik je bij het verkrijgen van (meer) inzicht in jouw diepste (ziele) wensen en verlangens. Samen met jou haal ik jouw eigen interne antwoorden naar boven die opgeslagen liggen in het onderbewuste, zodat er veranderingen plaats kunnen vinden op persoonlijk vlak en daarmee op alle vlakken van het leven.

Een verschuiving van Doen naar Zijn.

Saol-Karina-1-3

Wat doe ik binnen Levenscentrum Saol?

Wanneer je iets nieuws wilt leren is het niet altijd voldoende om alleen nieuwsgierig te zijn, maar heb je ook een beetje moed nodig om het nieuwe aan te gaan. Je hebt moed nodig de oude overtuigingen en aangeleerde patronen en conditioneringen te onderzoeken op waarheid.

Ik werk met Mijn Soullage Card deck dat speciaal is ontworpen voor mijn manier van werken, mijn enorme dosis levenservaringen, mijn inzichten verkregen door opleidingen, cursussen voor persoonlijke-, emotionele- en spirituele ontwikkeling, vallen en opstaan en het nodige zelfonderzoek.

Ik spreek op de avonden van Levenscentrum Saol; acht december 2023 spreek ik in de Zwerfsteen in Drenthe. Het onderwerp? Wat is je nieuwe verhaal? De 'verhalen' die jij jezelf vertelt en als een oude grammafoonplaat zich blijvend hebben herhaald waardoor zij als "waar" zijn gaan voelen, zijn de verhalen van jouw ouders, opvoeders en andere volwassenen die jij als kind hebt aangenomen, omdat je afhankelijk was van hun goedkeuring en steun. Wanneer jij bemerkt dat die verhalen jou belemmeren om voluit te leven, om jouw pad te gaan zoals je graag zou willen en voelt dat het anders mag dan, is deze avond zeker iets voor jou. Deze avond deel ik mijn eigen verhaal, vertel ik over de rol van het onderbewuste en neem ik je met de Soulcollage kaarten mee in een diepere laag naar je nieuwe verhaal.

Alle antwoorden liggen al diep in onszelf opgeslagen, echter blijven ze soms onopgemerkt doordat ons hoofd en al haar gedachten er tussen gaat zitten.

Flow as you go;  tijdens jouw proces kan je me als warme, geaarde sparringpartner inzetten als jij midden in het loslaten van een oud verhaal en het creëren van een nieuw verhaal zit. Door middel van wandelen neem ik je mee terug naar je eigen verwondering. Hier ontstaat nieuwe ruimte om nieuwe keuzes te maken. Wat zou jij kiezen als je weer zou kijken vanuit de onschuld van een kind? Welke ruimte zou jij jezelf gunnen?

Soulcollage op maat; zoek jij naar antwoorden maar kom je er zelf niet uit? Zou je willen dat een ander je even een nieuw perspectief verschaft dat jouw eigen antwoorden weer in beweging zet? Jij stuurt mij je geboortedatum en je geboorte naam en ik maak een, jouw energie afgestemde, soulcollage op maat. Als jij je kaart hebt ontvangen maken we de ruimte om in gesprek te ontdekken wat deze kaart met jou doet. Welke inzichten mogen jou toekomen?

Dagdeel soulcollage maken; uit je hoofd en in je gevoel? In een kleine groep of individueel aan de slag met je eigen Soullage.

In een dagretraite kun je bij mij aansluiten om een SoulCard te trekken uit mijn eigen gemaakte SoulCard deck. Naar aanleiding van de getrokken kaart gaan we in gesprek. Op een liefdevolle en zachte manier krijg jij antwoorden op datgene wat je op dat moment nodig bent te horen/zien/weten. Daarin geef ik je alle ruimte om zelf de antwoorden te vinden en invulling te geven aan hetgeen je ziet en/of voelt bij de kaart.

Jij mag je overgeven aan de warme bedding die ik voor je ben zodat er veranderingen plaats kunnen vinden op persoonlijk vlak en daarmee op alle vlakken van het leven. Een verschuiving van Doen naar Zijn.

Dit werkt door op alle vlakken van jouw leven; fysiek, mentaal, emotioneel, financieel, spiritueel en zakelijk. Van overleven naar leven, van onrust, stress en angst naar innerlijke rust, vrede en vertrouwen. Van “te kort” naar overvloed. Op een andere manier naar jezelf kijken en jezelf ervaren, waardoor je ook anders naar je omgeving kijkt en deze ervaart. Hierdoor wordt/is het leven een stuk aangenamer.

Wat brengt mij bij het levenscentrum en wat drijft mij?

Door een post van Margot op LinkedIn werd mijn aandacht getrokken en voelde ik een sterke band tussen hetgeen zij en Marco neer zetten en mijn intentie om een bijdrage te zijn voor een ieder die “worstelt” met vragen waar zij niet weten hoe er antwoord op te krijgen. Daar waar het (oude) denken (nog) in de weg zit, is geen plaats voor voelend beleven.

Levenscentrum Saol werkt vanuit Zijn, wat is mijn visie op Zijn?

Zijn is voor mij het jonge kind (in mij) dat vertrouwd op haar innerlijke kompas/stem, zich volledige overgeeft aan dat wat er is in het moment en vol verwondering het leven Zelf ervaart.

Wat betekent dit voor mijn werkwijze?

Vanuit het sterk innerlijk vertrouwen en overgave, zonder oordeel en vanuit respect naar de ander toe, ontstaat er ruimte en een bedding voor de ander om zichzelf te kunnen zijn. Ik zie jou als mijn gelijke en benader je ook vanuit die gelijkwaardigheid. Zoals een kind open staat voor iedere ontmoeting, zo sta ik open voor jou en dat wat jij nodig bent.

Het is mijn zielsverlangen geweest die mij en Levenscentrum Saol samen heeft gebracht en ik vanuit dat hartgedragen verlangen een bijdrage mag zijn voor jou. Verandering komt van binnenuit.

Ik noem mezelf Creatief Verwondernemer voor Bewustwording en Bewust-Zijn.

Waarom Creatief? Omdat ik als hooggevoelig kind mijn toevlucht zocht in beeldend werken. Door mijn vele opleidingen, waarbinnen creativiteit steeds een prominente plek innam, leerde ik steeds beter te begrijpen dat beeldend materiaal als een brug werkt tussen het onderbewuste en het bewuste.

Waarom Verwondernemer? Anders dan alleen een leuke woordspeling, verwonder ik mij steeds weer. Als een kind dat alles voor het eerst ziet, hoort, proeft, ruikt, voelt en dit zonder naam of oordeel tot zich neemt als magie. Vrij en open staand voor alle mogelijkheden die het leven ons schenkt.

Koop een consult of dagdeel.

Deze kun je inzetten bij de teamleden die deze aanbieden.
Klik voor praktische info op de productnaam.

Flow as you go consult

 111

Dagdeel op maat, 1 op 1

 350

Al een van deze producten gekocht? Maak een afspraak >>

Bekijk ook...