Dominique

Creatieve productontwikkeling

Wie Ben ik binnen Levenscentrum Saol?

Ik ben Dominique, 31 jaar en zoekende naar mijn weg en de bestemmingen op dit pad. Door mijn lichamelijke en mentale uitdagingen is dit enigszins “on hold” geweest voor een periode maar nu de stabiele basis er weer is, is mijn focus daar weer heen. Mijn hobby’s zijn tekenen, schilderen, lezen, fotografie en gamen. Ik probeer regelmatig de deur uit te gaan om de natuur in het echt te beleven. Daarnaast ben ik een voeler en doener, ik ervaar emoties en energie intens. Zodra er een uitdaging is, pak ik deze bij de lurven en ga ik hiermee zo snel mogelijk aan de slag om het op te lossen.

Dominique Valstar

Wat doe ik binnen Levenscentrum Saol? 

Binnen Levenscentrum Saol ben ik creatief product ontwikkelaar. Ik ben goed in het ontwikkelingen van concepten en het omzetten naar een project. Daarin heb ik de capaciteit om het project uiteen te zetten, te bewaken en scherp te delegeren. Binnen Saol werkte ik aan een discord server waar mensen samen kunnen komen als ze hun eigen leven en/of onderneming bewust willen creëren. Daarnaast ben ik een belangrijke schakel in de creatie van de Schrijfcirkel. Ik ondersteun bij het ontwikkelen van het lesprogramma, bouwen van een salespagina en het zorgen dat het product de wereld in komt.

Ik doe dit op flexibele basis omdat mijn gezondheid regelmatig wiebelt. Binnen Saol heb ik de ruimte om rustig te kijken wat ik, op welk moment kan. Samen met Margot kijk ik of ik ingevlogen kan worden bij klanten.

Wat brengt mij bij het levenscentrum en wat drijft me?

Het levenscentrum betekent voor mij een plek waar fysieke en mentale beperkingen niet per se een beperking zijn. Het is een uitdaging waar met creatieve oplossingen en energiebalans rekening mee gehouden wordt en zodoende er een kans gecreëerd wordt. Voor mij is het Levenscentrum een middel waar ik een grote bijdrage aan wil leveren op blijvende termijn omdat het mij als persoon ook opties biedt. Het helpen van andere mensen die niet via de “neurotypische” route aan het werk kunnen komen, zichzelf kunnen ontwikkelen of hun pad kunnen bewandelen is wat mij drijft. Ik kleur graag buiten de lijntjes en ik wil laten zien dat het buiten de lijntjes kleuren juist voor prachtige creaties kan zorgen die anders nooit zouden gebeuren.

Levenscentrum Saol werkt vanuit Zijn, wat is mijn visie op Zijn?

Voor mij is “zijn” creatie, bij jezelf komen, je eigen bubbel. Gezien ik zo snel niet kon bedenken wat mijn visie ervoor is heb ik opgezocht en kom ik onder andere “stilte en rust” tegen en rust voelt wel als een logisch iets, maar voor mij voelt het juist ook als vloeiend en bruisend. Het is voor mij creeeren, integreren, samen komen (zowel je eigen mentale, fysieke en spirituele staat als samen met iemand anders), dansen en spelen. Vanuit jezelf een keuze kunnen maken waar je 100% achter staat, zodat je gedreven bent om het tot een vruchtbare geheel te laten komen.

Wat betekent dat voor de manier waarop ik werk?

Een deel van mijn werkwijze is alles door elkaar om het vervolgens bij elkaar te laten komen, maar omdat er ook overzicht moet komen in wat ik aan het doen ben, is dat een groot gedeelte van het werk. Overzicht creeeren over de stappen, spelen om dit overzicht te kunnen creeeren in mijn hoofd en een logische volgorde te maken van het doen. Omdat het bruisend en bewegend voelt, pak ik het lijntje snel en zet ik hier een actie bij uit (of voltooi de kleine taak snel) en ga weer verder. Voor de rest ben ik het nog aan het ontdekken hoe ik precies mijn werk het beste kan doen op een manier die bij mij past en die ook goed samenwerkt met anderen.

Bekijk ook...