Agnes

Kunstzinnig dynamisch coach

Ik ben Agnes Lindhout, getrouwd met Rob en samen hebben we 2 volwassen zonen. Ik wandelen graag in de natuur en houd van schilderen, tekenen, handwerken en spelletjes. Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen en wat ik doe, doe ik met volle inzet en betrokkenheid. Ik ben een mensen-mens en werk al ruim 17 jaar in het basisonderwijs. Sinds een paar jaar combineer ik dit met mijn eigen bedrijf: Coachingpraktijk Spelend Leven.

Circle-Saol-Agens-1-3-1

Wat brengt jou bij Levenscentrum Saol en wat drijft je?

In onze samenleving ligt de nadruk sterk op wat we allemaal moeten doen en kunnen. Als leerkracht en als coach heb ik hier elke dag mee te maken. Het raakt me om te zien dat we van kinds af aan onszelf al met anderen vergelijken. Voor een deel van de mensen (en misschien is dat wel een heel groot deel), maakt dat, dat er verwarring is over het pad dat ze volgen. Is dat hun eigen pad, of dat van een ander? Ik geef mensen (groot en klein) graag mee: “Je bent al geslaagd.” Je kunt dus rusten en gewoon jezelf zijn. Bij Levenscentrum Saol vind ik herkenning en raakvlak, je mag daar ZIJN. En door te rusten in zijn ontstaat er ruimte om je weer met jezelf te verbinden.

Wat is jouw visie op Zijn?

Zijn is voor mij: leven met alles dat er is. Aanwezig zijn bij de mooie dingen, maar ook bij de shit. Het mooie kan alleen ervaren worden als ook het vervelende er is, dus het heeft beide zijn functie. Zonder wrijving is er geen glans.

Wat betekent dit voor jouw werkwijze?

Voor mijn werkwijze betekent dit dat je welkom bent met alles wat je bent. Alles mag gezien en gedeeld worden. Ik laat je zien hoe je er bij kunt blijven.

Dit stukje tekst, geschreven door Charlie Chaplin verwoord het mooi:

Toen ik van mezelf begon te houden,
begreep ik dat ik altijd op het juiste moment op de juiste plek ben
en dat alles gebeurt op precies het juiste moment
ik kan dus rustig zijn
Nu weet ik: dat is zelfvertrouwen

Met welke vragen kunnen mensen bij jou terecht?

Vanuit je huidige situatie zijn er vragen of verlangens ontstaan. De antwoorden op deze vragen zijn al in jou aanwezig, maar je vindt ze (nog) niet. Mogelijk draait je hoofd overuren in een poging tot een oplossing te komen.

Ik help je je antwoorden te vinden door je in beweging te brengen. Dat doe ik door je te laten spelen met vorm en kleur; door je te laten werken met kunstzinnig materiaal als klei, verf, krijt en natuur vondsten. Uit je hoofd en via je handen naar je hart. Je denken wordt even uitgeschakeld en je onderbewuste wijsheid krijgt de ruimte.

Door vervolgens je eigen werk, je eigen beelden, te bekijken en bespreken kom je tot inzichten en antwoorden. Het gemaakte beeld werkt ook als een soort ankertje als je weer terug stapt in je dagelijkse leven. Doordat je het met je handen hebt gemaakt is de ervaring opgeslagen in je lijf en door je werk op een plek neer te zetten waar je het elke dag ziet, kun je steeds terug naar deze ervaring en de wijsheid die er in ligt.

Koop een consult of dagdeel.

Deze kun je inzetten bij de teamleden die deze aanbieden.
Klik voor praktische info op de productnaam.

Flow as you go consult

 111

Al een van deze producten gekocht? Maak een afspraak >>

Bekijk ook...