Hoeve de Bonte Bentheimer

Kappersweg 3, 6956 CC Spankeren

Als wij het erf opkomen ontmoeten we de mensen die hier hun dagbesteding en werk vinden. Een mooi, kleurrijk gezelschap met hart voor de dieren en het boerderijwerk.

In de rust van Spankeren ligt de mooie boerderij van Ron en Majola. Liefde voor dieren en mensen is op deze boerderij voelbaar. Er lopen honden, paarden, varken en mensen rond die samen een fijne plek creëren. Hoeve de Bonte Bentheimer is tevens zorgboerderij en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een fijne werkplek.

Als je dan vlees eet kan je dat maar beter bewust doen, vinden wij van Saol. Daarom halen wij ons rundvlees en varkensvlees Spankeren waar we de varkens zelf in de modder zien rollen.

Een voormalige reguliere varkensstal is omgebouwd tot een prachtige ruimte waar de varkens kunnen eten en slapen. Er ligt een dik pak stro op de grond, zodat ze zich kunnen nestelen. Speciaal voor de jonge biggen hangt er een warmtelamp; de allerkleinsten kunnen daar nog wel eens behoefte aan hebben. Na tien à twaalf weken gaan de biggen naar een groep oudere varkens, en na een paar dagen voegt hun moeder zich bij dezelfde groep.

De kern is hier genieten van alles en iedereen om je heen en denken in mogelijkheden. Daar herkennen wij als Saol ons wel in. Daarom bereiden wij met liefde dit bewuste vlees en kom jij het tegen als pulled-pork, een zelfgemaakte hamburger of een ander interessant gerecht dat Ron en Majola hebben voorgesteld.

Circle-van-Saol-Bonet-Bentheimer-1-27-1

Levenscentrum Saol en Hoeve de Bonte Bentheimer.

Voor onze 1 op 1 en 2 op 1 dagen, retraites en dagretraites rondom Apeldoorn werken wij graag met bewuste producten van mensen die een Zielsgedreven Zorginitiatief neerzetten. Wij houden er van het geld dat wij van zorg, onderwijs en sociale ondernemingen ontvangen ook weer uit te geven aan initiatieven in die vakgebieden.

Bij Hoeve de Bonte Bentheimer troffen wij twee bevlogen mensen met een warm hart die bewuste producten bieden. Hier haalt Saol daarom graag het rund en varkensvlees dat we gebruiken voor lunches en avondeten. Kom je het binnenkort ervaren?

Zorgen voor zorg, onderwijs, persoonlijke ontwikkeling en sociale ondernemingen doen we samen. Je bent uiteraard ook welkom om je geld in een mooi zorginitiatief uit te geven om te zorgen dat er een gezonde doorstroom in het werkveld plaats vindt.

Wil jij meer weten over hun mooie bedrijf? Lees dan verder op hun eigen site.

Maak ook kennis met andere zorgboerderijen...