Rosella Koning

Yoga vanuit het Hart

Hi, ik ben Rosella, en samen met mijn man Rob, en onze twee katten Jim en Maya vertoeven wij nu al een aantal jaar hier op de Veluwe. Vanuit deze rust en ruimte is het ontstaan om meer in afstemming te leven met de natuur, haar cycli, en die van onszelf. Om te verbinden met het licht van buiten en van binnen, zodat er vanuit eigen wijsheid, innerlijke kompas en verbinding met je eigen Zijn geleefd mag worden. Zodat jij mag thuiskomen bij jezelf.

Binnen Levenscentrum Saol geef ik de yoga-lessen tijdens Dagretraites of 1 op 1 yoga tijdens het Verblijf op Maat. Dit is Yoga van het Hart, een zachte, vloeiende vorm van yoga, waarin de verbinding met jouw hart, met jouw eigen lichtje, met jouw stille punt centraal staat.

In de yoga die ik geef sta jij centraal. Het uitgangspunt hierin ben jij; wat heb jij nodig? Wat zijn onderwerpen waar je mee zit of waar je verdieping in zou willen vinden? Daar schrijf ik een thema-les op die afgestemd is. Door verhalen, bewegingen (series en houdingen), pranayama, meditatie en diepe ontspanning nodig ik je uit om het thema waarmee we samen werken te doorvoelen op alle lagen van jouw Zijn. Zodat het mag ondersteunen in je verwerking, mag resoneren diep van binnen en jij je een geheel voelt.

Dit te delen met je is voor mij een groot geschenk, omdat ik geloof dat niets krachtiger is dan dat jij jezelf weer echt ontmoet.

Wat brengt jou bij Levenscentrum Saol en wat drijft je?

Via kennismaking met Margot is Levenscentrum Saol op mijn pad gekomen, toen we mekaar ontmoetten in Beekbergen. De missie van Saol sluit aan bij wat ik voel dat de bedoeling van het leven is. Leven, echt leven zoals dat voor jou klopt. Voelen wat er van binnen zit, ervaren wat dat met je doet, en bovenal trouw zijn aan je eigen pad. Zelf heb ik jarenlang een weg bewandeld die aan de verwachtingen van anderen voldeed…ik dacht te slagen, en van binnen werd ik diep ongelukkig. Nadat ikzelf m’n eigen bodem tegenkwam, wist ik dat het anders mocht. Vrijer, rustiger, in verbinding met m’n lichaam, luisterend naar de wijsheid van binnen. Dit is nu wat ik uitdraag, en niets liever doe dan anderen ook toe uitnodig. Want het kan, echt waar.

Wat is jouw visie op Zijn?

Zijn is dat alles er is, alles er is in jou. Dat je niks hoeft te bereiken, te bewijzen of na te jagen. Dat het niet groter, meer of beter hoeft. Dat je mag dansen met het het wonder van het leven, en het leven zal dansen met jou. Dat door jouw Zijn, licht en liefde gemanifesteerd worden in deze aardse werkelijkheid.  

Wat betekent dit voor jouw werkwijze?

Door hierop te vertrouwen, en te voelen hoe dit resoneert van binnen, kan ik enkel werken op basis van afstemming. Van hart tot hart, waarin alles er mag zijn. Ik realiseer me elke keer weer dat we allemaal een deel van hetzelfde bewustzijn zijn dat zichzelf aan het ontdekken is. Dus mag ik je leren kennen, zodat ik mezelf ook weer beter ken?