Avonden Station Royaal, Apeldoorn

Hallo pionier! Jij zet je in voor (innovatie in) zorg, onderwijs en/of een sociale/maatschappelijke organisatie of hebt een warm hart voor deze vakgebieden. Wij bieden jou iedere maand een plek waar je verbinding, voeding en inspiratie vind.

De avond zelf start om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur. Wij zorgen voor de mogelijkheid om te netwerken, interessante inhoud én je drankjes.

Kom je voor de eerste keer? Dan zijn de kosten voor de avond inclusief drankjes voor onze rekening. Kom jij al vaker bij onze avonden? Dan zijn de kosten van de avond inclusief drankjes €25,-.

De kernenergie van deze plek is Contact, Ontmoeten en Verbinden. Vanuit die connectie werken Levenscentrum Saol en Station Royaal samen.

De komende avonden:

29 september Ondernemen vanuit financiële rust

Ondernemen kan financieel een spannende aangelegenheid zijn en zorgen dat je verdwaalt in allerlei ingewikkelde gedachten. Stop je met een baan voor je missie, bouw je langzaam een brug, waar investeer je wel en niet in en hoe zorg je dat je een stevige financiële basis bouwt met jouw (sociale) onderneming? Jaap van der Meer neemt je deze avond mee in het onderwerp ondernemen vanuit financiële rust. Deze avond staat hij stil bij je ‘waarom’ en hoe je jouw waarom meeneemt in iedere financiële keuze. Hij helpt je een basis te leggen waarop jij je fijn voelt bij jouw eigen keuzes en rust voelt omdat je overzicht hebt.

2 november Sociaal ondernemen vanuit verbinding

Social Impact Officer Johan Luijkman vertelt deze avond over het sociaal ondernemerschap in Station Royaal en hoe mooie sociale initiatieven bij elkaar komen. Het begint bij de samenwerking tussen Kroek&Partners en Rosales Zorg in Station Royaal. De vruchtbare grond waarop de draagkracht voor anderen ontstaat. Zo vind de prikkelarme borrel Uit1830 er een thuis, werken er mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en vind Levenscentrum Saol er haar basis voor de avonden. Dit is nog maar een klein tipje van de hand vol mooie dingen die er plaats vinden. Johan staat voor contact, ontmoeten en verbinden en zal deze avond delen hoe je elkaar vindt.

15 december Ondernemen vanuit heldere communicatie

Wat is de koers die je vaart in jouw sociale onderneming, je baan, je sociale initiatief? Is die koers duidelijk voor de mensen om je heen? Sta jij in een helder verhaal of heb je het gevoel dat je maar wat doet? Brent Wouda helpt ondernemers en organisaties een helder verhaal te ontwerpen en van daaruit een plek in te nemen in de wereld. Daarin staat hij zowel stil bij de subtiele communicatie in beeld als de directe communicatie in woord. We staan stil bij wie je bent, wat je doet en hoe je dat doet. Ben je herkenbaar? Deze avond stelt Brent je vragen om dichterbij jezelf en je onderneming te komen.

18 januari 2024 Ondernemen vanuit denken in oplossingen

Stel je wereld staat in één keer op de kop omdat je man kanker heeft. Je ‘gewone’ leven gaat door. Je hebt kinderen voor te zorgen. Je daarnaast mee kunnen in het ziekenhuisproces van je man én samen blijven genieten van het leven. Hoe doe je dat? Het overkwam Josine van der Brug en haar gezin. Josine begreep dat ze hulp mocht vragen. Ze wilde haar netwerk niet overbelasten. Daardoor vond ze een manier waarop iedereen kon helpen en de draaglast verdeeld werd. Vanuit deze ervaring ontwikkelde ze de we4u app. Een app die zorgvragers en mantelzorgers helpt de taken op een fijne manier te verdelen. Deze avond vertelt ze haar verhaal, het verhaal van het ontstaan van de app en waar de we4u app nu staat. Een prachtig verhaal van denken in oplossingen, verbinden en samen de ‘lasten’ dragen als het leven overweldigend en intens is.

16 februari 2024 Ondernemen vanuit spelen

Hoe serieus neem jij werken en ondernemen? Vind jij dat je moet doen wat je moet doen? Geef jij jezelf de kans spelend te ontdekken wat je nu leuk vindt? Kai gaf zichzelf, op verjaardag, een bedrijf cadeau en beloofde dat hij enkel hoefde te doen wat hem blij maakte. Klinkt dit wat te positief voor je? Dan is deze avond zeker iets voor jou. Kai vertelt je graag over zijn interessante ondernemersreis waarin rijlessen geven, onderwijs, dj zijn, trainingen geven, spellen ontwerpen en verkopen en werken in de zorg samen komen. Tijdens zijn verhaal zal Kai eerlijk vertellen over de weg. Hij vertelt hoe niet alles leuk is maar hij nog steeds volgt wat hem blij maakt. Durf jij te spelen en te geloven dat er dan altijd ‘werk’ voor je is? Kai prikkelt je graag om te ondernemen vanuit wie je bent en te volgen waar je blij van wordt waardoor je weg zich vanzelf ontvouwd.

14 maart 2024 Ondernemen vanuit vriendschap, Hert Bier

Als vrienden bij elkaar komen en het leven delen, onder het genot van een biertje, ontstaat er verbinding. Dat gebeurt ook als eigenaren Johan, Marcel en Carlo (de brouwer) bij elkaar komen om een gezamenlijke vriend te helpen aan een inkomen, omdat zijn baan op de tocht staat. Die baan is niet verloren gegaan, maar het idee om een brouwerij te beginnen is geboren onder het genot van een van Carlo’s zelf gebrouwen biertjes. Samen b(r)ouwen ze een prachtig bier merk, kiezen ze om samen te werken met een zorgboerderij en zijn ze op vele plekken op de Veluwe en in Nederland te vinden. Deze avond het stoere verhaal over mannen met lef en een sociaal hart met liefde voor bier.

19 april 2024 Ondernemen vanuit een missie, visie en beweging

Een wereld waarin mensen zichzelf kunnen zijn, goed voor zichzelf en elkaar zorgen en vooral veel lol hebben in werk, dat is waar Margot van droomt. Helaas is dit lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, zeker niet in zorg, onderwijs en sociale ondernemingen. Er is veel werkdruk, mensen lopen met zware processen, er wordt veel vindingrijkheid gevraagd en dat vraagt veel draagkracht. De werkgebieden waar we onze bezieling brengen en vooral onszelf zouden mogen zijn en mogen ontdekken wat dat voor onszelf inhoud, gaan veelal over presteren, geld en productiviteit. Margot vroeg zich daarom af ‘hoe zet ik een mooi initiatief neer waarin iedereen kan floreren.’ De chronisch ziekte mensen, de neurodiverse mensen, de ondernemers, de coaches, de therapeuten, de leiders, alle betrokken mensen in ons mooie werkveld. Het antwoord dat ze vond ‘begin een beweging’. Deze avond vertelt ze over haar weg en de weg van Levenscentrum Saol. Door haar verhaal te delen wil ze jou prikkelen als jij klaar bent om je eigen beweging te starten of de moed te houden als je er middenin staat en moe bent.

16 mei mei 2024 Ondernemer vanuit onze cirkel

14 juni 2024 Ondernemen vanuit balans

Als team Levenscentrum Saol zijn wij al vanaf 15.00 uur aanwezig in Station Royaal. Je bent van harte welkom om aan te schuiven, rustig kennis te maken en mee te genieten. 18.00 uur eten we samen een daghap. Mocht je daarbij aan willen schuiven zijn de kosten van de daghap €15,- voor eigen rekening.

Adres van Station Royaal: Stationsplein 4, 7311 NZ Apeldoorn

Koop hier je ticket: