Margot

Founder, connector, concept/projectontwikkelaar

Ik ben Margot Peters, 39 jaar, te vinden op de Veluwe met mijn man en hond. Ik wandel graag in de bossen tussen Beekbergen en Loenen, ben groot fan van sociaal ondernemerschap en geniet van de mooie mensen om me heen. Met hart en ziel ben ik co-founder, connectorconcept- en projectontwikkelaar in Levenscentrum Saol.

Saol is voor mij de plek waar we samen dromen, dromen omzetten in concepten, concepten in projecten en projecten in werkelijkheid. Mijn hart ligt in projecten die een relatie hebben met duurzame gezonde zorg en meerdere lagen van de samenleving en organisaties verbinden.

Mijn achtergrond en hart ligt bij in (holistische) zorg. Dat vindt zijn rede in de vele verhalen die ik zelf in zorg heb meegemaakt. Van een eigen psychisch herstelproces, de vrouw zijn van iemand met een herstelproces, een lichamelijk proces met een lijf met PCOS en aanleg tot hart en vaatziekten tot ervaring met burn-out als zorgverlener tot als sociaal ondernemer. Uit al die ervaringen en belevingen met het zorgwerkveld is een diep verlangen ontstaan om een dragend veld te creëren dat alle mooie mensen in de zorg, van bestuurder tot degene op de werkvloer de ruimte geeft gezond en duurzaam te werken.

Een beetje zweverig en toch ook niet.

Ik geloof dat jij je realiteit verandert als jij je gedachten, energie en gevoel over onderwerpen verandert. Zowel persoonlijk als in een organisatie. Alles begint met bezieling en de energie die je in iets steekt. Daarom is het, naast dat je met je hoofd en hart naar zaken kijkt, belangrijk energetisch te kijken. Dat is waarom ik het belangrijk vind dat Saol een groeiend holistisch aanbod heeft dat op alle lagen mee kan kijken.

Mensen schijnen dat, in eerste instantie, zweverig te vinden. Energie is ontastbaar en daardoor ‘luchtledig’ voor velen. Er is echter niets aardser dan de sfeer die je samen schept, de belichaming van je boodschap en het gedachtegoed dat je neerzet. Het maakt niet uit of dat nu in je gezin, je organisatie, je persoonlijke of je zakelijke leven is.

De ervaring leert dat mensen na een dagretraite, een 1 op 1 sessie, positionering of een traject aangeven dat ze meer met de voeten op de aarde (en werkvloer) staan dan ooit. Dat is de geheime kracht van Saol.

Een commercieel, sociaal én zorgzaam bedrijf opzetten, waarom?

Ik heb prachtige, talentvolle en warme mensen om me heen. Een deel van deze mensen hebben een chronische ziekte of zien zichzelf als neurodivers. Ze hebben zoals we zeggen, een afstand tot de arbeidsmarkt. Ik geloof dat je de arbeidsmarkt dichtbij kan brengen als je begrijp dat onze arbeidsmarkt, ons onderwijs én onze zorg zich mag transformeren. Nieuwe vormen van werken en slim ondernemen zijn daar voor mijn gevoel een belangrijke kern in.

Daarbij hoort de keuze dat wij een winstgevend bedrijf willen zijn dat opgezet is door en draait met deze mensen.

Wie ben ik in Levencentrum Saol?

Mijn taak in het Levenscentrum werkt twee kanten op. Aan de ene kant ben ik de concept/project ontwikkelaar en connector in en voor Saol. Ik ben in contact met veel mensen en locaties, leg de verbindingen en ontwerp aanbod. Je zou me kwartiermaker en projectleider kunnen noemen. Ik ken het netwerk als geen ander en zorg dat er onderling sterke connecties ontstaan. Dat maakt mij ook de matchmaker tussen opdracht en onze mooie Cirkel van Saol. Alles wat ik creëer koppel ik aan het dragen en scheppen van een duurzaam gezond zorg en onderwijs landschap.

Aan de andere kant ondersteun ik mensen bij het ontwikkelen en neerzetten van hun eigen project. Ik ben graag aanwezig bij de persoonlijke en zakelijke vraagstukken in de creatie van concepten/projecten rondom zorg/onderwijsinnovatie. Ik geloof daarbij in creëren van een dragend veld dat mensen faciliteert zowel voor zichzelf te zorgen als te creëren.

Ik loop graag met deze klant mee als flowbewaker. Ik heb het kenningsmakings- en intakegesprek met Mandy en heb tussendoor gesprekken om de flow te bewaken. Daarin kijk ik waar de persoon staat, wat er nodig is en wie we in zouden kunnen vliegen.

Ik ben een creatieve vuurvlieg die de vraag snel weet om te zetten in een concept en een beweging in de wereld. Daarnaast koppel ik snel en doeltreffend ons netwerk aan de vraag waardoor we magie creëren.

Waar nodig duik ik dieper met de mensen om de persoonlijke stukken er tussenuit te filteren.

Waarom wordt ik zo warm van de mensen die komen bij Saol?

Ik zie veel mensen die in een creatieproces vastlopen, toch weer vluchten, verzuipen of verdwalen. Dat vind ik zo zonde want ik werk met mooie, gedreven mensen die alle potentie hebben om vanuit hun hart en passie een mooie bijdrage aan de wereld te zijn. Mensen met veel draagkracht en een sterke innerlijke drive die hen leidt als ze er niet met hun hoofd tussen gaan staan. Ik zie mensen en projecten graag bloeien en daarom zet ik met liefde mijn talenten in om de stroom gaande te houden.

Wat betekent Zijn voor jou?

Zijn is volgens mij bij jezelf zijn en durven voelen en ervaren in het moment. Aanwezig kunnen zijn bij wat er is en daaruit kunnen en durven bewegen. Jezelf kunnen en mogen uiten. Kunnen en mogen spelen vanuit de impulsen die je van binnen voelt.  Zijn is volgens mij zowel een staat van Zijn als de ontdekking van jezelf.  Steeds weer verdieping in aanwezig kunnen zijn bij jezelf en van daaruit je verbinding met de buitenwereld.

Wat betekent dat voor de manier waarop je werkt?

Ik denk snel maar ik neem graag de tijd om écht aanwezig te Zijn. De rust te nemen. Ik werk vanuit het moment, de mens waarmee ik werk en de energie die ik waarneem. Dat kan enkel vanuit die geaarde aanwezigheid. Met behulp van afstemming breng ik je met rust en gemak bij je eigen antwoorden. Hoe zit je nu in je vel? Wat speelt er nu? Wat heb je nu nodig? Ookal denken mensen vaak ‘ik weet het niet’ zit alle wijsheid in jezelf en het moment. Met liefdevolle aanwezigheid en scherpe vragen krijgen we jouw antwoorden helder. Dit is waarom ik de matchmaker van Saol ben. Vanuit Zijn en in contact zijn voelen we samen wat nodig is voor jou en kunnen we de juiste mensen invliegen.