Margot

Ik ben Margot Peters, 38 jaar, wonend in Beekbergen met mijn lieve man en hond. Ik wandel graag in de bossen nabij Beekbergen. Edelstenen, mijn eigen gevoelswereld, fijne vrienden en familie en de passie voor mijn bedrijf zijn, naast mijn man en hond, de grootste liefdes in mijn leven. Ik dans graag met het leven wat voor mij inhoud dat ik graag lach, ontspan en bewust creëer en vertrouw dat ik alles in huis heb om met eventuele uitdagingen om te gaan.

Met hart en ziel ben ik de initiatiefnemer, visionaircoördinator en verbinder in Levenscentrum Saol.

Wat drijft je?

Ik heb prachtige, talentvolle en warme mensen om me heen. Een deel van deze mensen hebben een chronische ziekte, lichamelijk of psychisch. Voor mijn gevoel worden vele klachten veroorzaakt door het stressvolle leven dat we leiden en de afleiding in die wereld die zorgt dat we het contact met ons zelfhelend vermogen en innerlijk compas verliezen. Ik wil met heel mijn hart een plek creëren waar mensen tot rust kunnen komen. Een plek waar je jezelf hoort, waar je jezelf mag zijn en de veiligheid voelt jezelf te ontdekken, te ontplooien en te ontwikkelen. Een plek met een holistisch mensbeeld dat je de ruimte geeft een leven vorm te geven dat jou eer aan doet en leidt tot duurzaam geluk en duurzame gezondheid. Een plek die we creëren met een neurodivers team (al dan niet chronisch ziek) waarmee we bewijzen dat de wereld drempelloos is als je dat kiest.

Wat me het meeste drijft zijn de prachtige mensen waar ik van hou en deze plek voor wil creëren. Mijn man, mijn vrienden en en klanten.

Wat is mijn achtergrond en professionaliteit?

Ik heb de opleidingen SPW4 en HBO Maatschappelijk werk en dienstverlening gedaan. Tijdens mijn HBO opleiding heb ik zelf een herstelproces doorlopen en besloot ik mijn opleiding tweeledig te bekijken. Zowel als ontvanger van hulp als degene die leert hulp te verlenen. Op deze manier vloog ik mijn opdrachten aan. Hierdoor paste ik na mijn opleiding niet meer in de rol van maatschappelijk werker. Ik ben gaan werken als ervaringsdeskundige in de geestelijke gezondheidszorg. Na een aantal jaar ben ik zelfstandig gaan ondernemen en heb ik mijn passie voor het bouwen van een bedrijf ontdekt en dat ik dat bouwen graag doe met een mix van professionals én mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Naast het bouwen heb ik gewerkt als ambulant begeleider. Daarnaast heb ik gewerkt in een holistische zorgsetting opgezet door de moeder van degene waarvoor ik werkte. Tevens heb ik interim klussen gedaan waarin ik in een brugfunctie werkte in crisissituaties op maat, bij mensen waar geen plaats voor was in de reguliere zorg. Tijdens deze bijzondere en leerzame jaren ontdekte ik voor mezelf een aantal waarheden over mezelf. 

1. Ik heb een enorme passie voor beleid, herstelgericht werken en het ondersteunen van teams vanuit die visie en combineer dat graag met het bouwen van een bewust bedrijf.
2. Naast herstelgericht werken werk ik het liefste holistisch en vanuit de energie en geloof ik dat dit de basis van onze zorg zou mogen zijn. 
3. Ieder mens heeft een sterk zelfhelend vermogen dat in iedere situatie aan te spreken is. Aansluiten bij de mens werkt.
4. Zijn is het meest krachtige wat er is. In je bedrijf, ambulante begeleiding, 24 uurszorg én crisis. Zelf geaard zijn, je eigen gevoelens en gedachten reguleren, structuur scheppen en tegelijk op je handen kunnen blijven zitten en vertrouwen in de ander, zijn de sleutel tot de-escalatie, stabilisatie, het terug kunnen pakken van het zelfhelend vermogen en mogelijkheden die je tot toen toe niet zag.

Wat betekent Zijn voor jou?

Zijn is volgens mij bij jezelf zijn en durven voelen en ervaren in het moment. Aanwezig kunnen zijn bij wat er is en daaruit kunnen en durven bewegen. Jezelf kunnen en mogen uiten. Kunnen en mogen spelen vanuit de impulsen die je van binnen voelt.  Zijn is volgens mij zowel een staat van Zijn als de ontdekking van jezelf.  Steeds weer verdieping in aanwezig kunnen zijn bij jezelf en van daaruit je verbinding met de buitenwereld.

Wat betekent dat voor de manier waarop je werkt?

Ik werk vanuit het moment, de mens waarmee ik werk en de energie die ik waarneem. Met behulp van afstemming breng ik je met rust en gemak bij je eigen antwoorden. Hoe zit je nu in je vel? Wat speelt er nu? Wat heb je nu nodig? Ookal denken mensen vaak ‘ik weet het niet’ zit alle wijsheid in jezelf en het moment. Met liefdevolle aanwezigheid en scherpe vragen krijgen we jouw antwoorden helder. Indien nodig gebruik ik edelstenen om dat wat niet in woorden te vangen is, maar wel in energie, in beeld te brengen. Zo vinden we de antwoorden en heling die je NU nodig hebt.