de Pleisterplaats

Tijdens het scrollen luisteren naar vogels

Aankomen op een prachtige rustige plek in Friesland. Ruimte, stilte en zijn. De vogels fluiten en af en toe hoor je een kip of een haan. Omringt door groen en met een bos op loopafstand is dit een heerlijke plek om tot rust te komen en te creëren. Je verblijft in een kamer die van alle basisgemakken voorzien is. Een bed, een heerlijke stoel, een tafel om aan te werken en een eigen badkamer. Je eten wordt verzorgd en jij kan heerlijk ontspannen.

De Pleisterplaats is de woonplek voor een bijzonder zorginitiatief. Geboren uit de behoefte om een passende plek voor de hoofdbewoonster, die afhankelijk is van zorg, te creëren. Daaronder lag de wens om een plek te creëren waar mensen als zij kunnen ervaren hoe drempelloos de wereld kan zijn als we kiezen dat samen te creëren.

Het is een groeiend zelfvoorzienende plek waarbij in iedere ontwikkeling rekening wordt gehouden met de vraag ‘is het toegankelijk voor rolstoel of bed?’

Het bijzondere aan deze plek is dat met alle lagen samen wordt gecreëerd. De vrouw waarvoor en waarmee dit gecreëerd wordt, de bestuurder/aansturende, de zorgverlener en de mensen die het terrein beheren.

De kernenergie van deze plek is Zorginnovatie, Zielsgedreven en Zijn. Vanuit die connectie werken Levenscentrum Saol en de Pleisterplaats samen.

Levenscentrum Saol en de Pleisterplaats

Saol heeft beschikking over twee slaapkamers in de Pleisterplaats. Het is mogelijk om je een weekend onder te dompelen in de energie van Zielsgedreven Zorginnovatie vanuit Zijn. Jij komt met je intentie tot herstellen, creëren en/of verdiepen. Je hebt een eigen kamer, toegang tot een deel van de tuin en kan heerlijk wandelen in het bos om deze mooie plek heen. Er is iemand van Saol aanwezig in de andere kamer die voor de maaltijden zorgt en aanwezig kan zijn in het moment. Jij bent vrij je eigen ritme te volgen en er is de mogelijkheid om samen te wandelen en te sparren. Tevens kunnen er zakelijke en/of holistische sparringpartners bij je aansluiten waar nodig. Via telefoon, in hun eigen kantoor of praktijk in de omgeving of op de Pleisterplaats.

De verhalen van de Pleisterplaats

Wil jij lezen hoe de Pleisterplaats zich toewerkte naar een verblijfsplek zijn vanuit de Cirkel van Saol? Lees de avonturen van de kippen, de mensen die de Pleisterplaats samen creëren, de connectie tussen de Pleisterplaat en Saol en onze belevingen met onze bezoekers, in onze blogs: De kippen en Zijn show, Verbinding in vrijheid, Creëren doe je samen, Chaos verbindt, Rust om te creëren, Door zwaar weer, Klaar voor een nieuw avontuur, Logeren op de Pleisterplaats, Maar wat kan je verwachten?

Voelt de Pleisterplaats als een plek die jij wil ontdekken en ervaren? Kom met ons in contact.

Heb jij een mooie zorg of onderwijs gerelateerde plek en wil jij eenzelfde proces met ons doorlopen als de Pleisterplaats? Samen creëren wat je binnen de Cirkel van Saol zou willen bieden, alle lagen meenemen, positioneren van jullie mooie plek en je klaar maken voor gasten uit zorg, onderwijs en sociale ondernemingen? Kom dan ook met ons in contact, wij maken graag een aanbod op maat voor dit bijzondere proces.

Plan een afspraak